Keresés ebben a blogban

2011. június 2., csütörtök

Kaszinótojás







Boróka Sára unokám hároméves lett. Szülinapi  bulijára jöttek a kis barátai a szüleikkel együtt.
Előző napi készülődés sütés főzés, a menü egyik része volt a kaszinótojás.
Az édesanyámtól tanultam, nagyon szerettük a francia salátát is, nagyon finomra készítette mindig. A majonézt is maga szokta keverni, én erre már nem vállalkozom.

Hozzávalók:

10 db tojás keményre főzve

A töltelékhez:

A tojások sárgája
1 db zsemle tejben megáztatva
petrezselyemzöld

bors
1 kiskanál mustár
1 kiskanál vöröshagyma reszelve


Tartármártáshoz:

1 majonéz 420gr
1/2 L tejföl
1 evőkanál mustár
1 evőkanál citromlé
cukor
pici só
fehér bors

A főtt tojásokat a hosszabbik oldalánál ketté vágjuk, kiszedjük a sárgáját, a fehérjét tálra rendezzük.
A tojások sárgáját villával össze kell törni, a zsemlét kifacsarva hozzákeverni, a többi hozzávalót is belekeverni, majd kiskanállal kis gombócokat készítünk és visszatesszük a tojások fehérjébe.
Én szeretem benne a hagymát de kihagyható.

A tartárhoz összekeverjük a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és teszünk bele cukrot, hogy kellemes íze legyen.
Minden tojást befedünk vele.
Az egészet el lehet készíteni úgy is, hogy franciasaláta alapra tesszük a tojásokat.

Piros Arannyal petrezselyemzölddel, snidling szárával és virágjával díszítettem.
Szép volt azt mondják finom is, én sajnos nem tudtam megkóstolni a tejföl miatt, pedig nagyon szerettem valamikor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése