A tojásos nokedliről túl sok újat elmondani nem lehet, igazán akkor szeretem, ha fejes saláta van mellé.
A nokedli tésztája sokkal finomabb ha nem csak vízzel keverjük össze hanem egy pohár kefirt vagy aludt tejet keverünk bele. Erről az élvezetről sajnos a tejérzékenységem miatt le kell mondanom.
A kifőtt nokedlira rámerek a főzővízéből 2-3 evőkanállal, teszek rá egy kis étolajat és összekeverem a felvert tojással.
Ebben az esetben kisütöttem a szalonnát és a zsírját tettem rá.
Aztán irány a mikró, többször megkeverem amíg megszilárdul rajt a tojás.
Amikor kész jöhet a tetejére a szalonna.
A tejfölös fejes saláta családi hagyomány nálunk,. nem találkoztam még sehol máshol vele.
2-3 evőkanál 10%- os ecet, egy mokkáskanál só, 3-4 evőkanál cukor, egy pohár tejföl, egy pohár kefir, egy kevés víz, ez az öntet a salátára, persze mindenki ízlés szerint édesítheti.
A salátát, ha többet veszek egyszerre megmosom, salátacentrifugával leszárítom róla a vizet, ( ha nincs lecsöpögtetni konyharuhán ) és egy zárható műanyag dobozba teszem, így több napig is eláll.
A salátalevet is el szoktam készíteni előre, szintén egy jól záródó edénybe, így mindenki akkor készít magának egy adagot amikor kívánja.
Fincsi ebéd saláta szezonban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése