Keresés ebben a blogban

2012. október 26., péntek

Ezeket ajánlom a kenyérhez.

Amikor megsütöttük a fincsi házi kenyerünket készítsük mellé valamit, amivel megkenjük, amit vele ehetünk.







Tojáskrém:

2 főtt tojás
3-4 evőkanál margarinkrém
1 kávéskanál vöröshagymakrém, vagy egy diónyi hagyma reszelve
1 kávéskanál mustár
só, bors

A tojásokat villával összetörjük, belekeverjük a margarinkrémet, hozzátesszük a fűszereket, összekeverjük és máris fogyasztható.





Disznósajt saláta:

30 dkg disznósajt
2 közepes lilahagyma
1 evőkanál 10%-os ecet
1 evőkanál kristálycukor

1-2 dl víz





A hagymát vékonyan felszeleteljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.
Az ecetből, cukorból, vízből elkészítjük a salátalevet, állni hagyjuk és néha megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon.
A disznósajtot csíkokra vágjuk.
A hozzávalókat összekeverjük és legalább egy órára betesszük a hűtőbe, hogy jól összeérjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése