Keresés ebben a blogban

2012. november 7., szerda

Csirkemájpuding, lyoni hagymával, sütőben sült fűszeres burgonyával.


Csirkemájpuding:

50 dkg csirkemáj
1 db kisebb hagyma
2 db tojás
2db zsemle

2 evőkanál liszt
1,5 dl tej
1 diónyi margarin

1 kávéskanál majoránna
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál ételízesítő
1 késhegynyi őröltbors

A májat,a hagymát, fokhagymát, zsemlét ledaráljuk.
A lisztből, tejből, margarinból basamell mártást készítünk.Kihűtjük.
A két masszát összekeverjük, belekeverjük a tojásokat és a fűszereket.
Kivajazunk egy tepsit, vagy egy jénai tálat és beleöntjük, 200 fokon kb fél óra alatt megsütjük.



Lyoni hagyma:

Személyenként egy nagyobb hagyma.

Liszt.
Olaj a kisütéshez.

A hagymákat fél centis karikákra vágjuk, lesózzuk. Hagyjuk egy kicsit állni amíg a hagyma, "megizzad".
Leitatjuk róla a keletkezett folyadékot, megszórjuk liszttel, jól összerázzuk, hogy mindenhol bevonja a liszt.
Forró olajban kis adagokban kisütjük, közvetlenül a tálalás előtt.
Zsemleszínűre sütjűk, ne legyen sötétebb mert keserű lesz.Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.



Fűszeres burgonya, sütőben sütve:

1 kg burgonya
2 evőkanál olaj
Sült krumpli fűszer

A burgonyát meghámozzuk, rászórjuk a fűszert, rálocsoljuk az olajat, jól összerázzuk.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elterítjük rajt a burgonyát, hogy csak egy réteg legyen.
250 fokon légkeveréssel kb. félóra alatt megsütjük.

Ha nincs sült krumpli fűszer alkothatunk magunk is, grillfűszerből és a kedvenc fűszereinkből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése