50 dkg liszt
1 kocka élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1,5 dl natúr joghurt
1 dl olaj
1,5 dl langyos víz
1-2 evőkanál zöld-fűszer: petrezselyem, lestyán, metélőhagyma, bazsalikom, oregánó, stb.
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos vízben, majd összekeverjük a liszttel és a többi hozzávalóval.
Meleg helyen kelesztjük amíg duplájára nő.
Átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és csíkokra vágjuk, tetszés szerinti hosszúságúra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és még 20 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük.
Néhány boltban lehet szárított zöld-fűszer keveréket kapni, persze a friss biztosan finomabb.
Én már próbáltam pirospaprikával borssal is fűszerezni a zöldek mellett.
Megszórtam nagy szemű sóval, vagy szezámmaggal is ilyenkor mielőtt csíkokra vágom, megkenem tojással.
Pizzavágóval a legegyszerűbb felvágni.
Nagyon ízlik mindenkinek, nem győzöm sütni.
Attól függően fűszerezem kinek szánom.
A fiamék elő-szilveszteri bulijára, "jó férfiasra" fűszereztem.
Babapiskóta a gyerkőcöknek:
Régóta szemeztem már ezzel a recepttel, már nem emlékszem miből írtam ki, aztán megsütöttem.
Nagyon finom lett, "igazi" babapiskóta íze van, garantáltan adalékmentes.
Mivel tejérzékeny vagyok, tüzetesen ki kell mindent bogarásznom, néha elképedek miket találok.
Az unokáimnak is nagyon ízlett.
5 db tojás
15 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
A tojások sárgáját a cukor 1/3 részével fehéredésig keverjük.
A tojásfehérjéket a többi cukorral kemény habbá verjük.
A kétféle habot a liszttel lazán összekeverjük.
Habzsákba töltjük. ( Egy mezei nylonzacskó is megteszi, bekötjük és az egyik sarkát levágjuk.)
Sütőpapírral bélelt tepsire kinyomjuk.Kevés porcukorral megszórjuk, megvárjuk amíg a cukor elolvad, előmelegített sütőben (180 fok) megsütjük, 10-15 perc alatt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése