Nagyanyám libákat is nevelt, szerintem akkor láttam utoljára libát egészben,- részleteiben sem nagyon - vagy csak nem járok olyan boltokban ahol árulják.
Én tyúkból és csirkéből szoktam készíteni,szerintem pulykából is finom lehet, abból még nem próbáltam.
A húsból a szokásos módon zöldségekkel húslevest főzünk.
Amikor kész kevés zsiradékon rizst pirítunk és a leves forró levével engedjük fel, majd megpároljuk.
A zöldségeket felkockázzuk, a húst leszedjük a csontokról és a megfőtt rizzsel lazán összekeverve tálaljuk, tehetünk sajtot is a tetejére.
Ez az eredeti recept én egy kicsit másként csinálom:
A rizshez nem a levesből szedem ki a zöldséget, hanem mirelit kerti vagy mexicói zöldségkeveréket párolok vele. A levesben főtt vöröshagymát viszont mindig belepasszírozom mert nagyon jó ízt ad neki.
Szeretem bele a sok - sok petrezselyemzöldet ezt akkor keverem bele amikor a rizs már kész.
A húst amit leszedtem a csontokról egy nagyon kevés zsiradékon kicsit megpirítom ezután keverem össze a rizzsel.
Jó kis házi vegyes savanyúsággal amit én készítettem remek ebéd!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése