Keresés ebben a blogban

2011. március 25., péntek

Ha akarom pizza, ha akarom lángos



Kefires lángos - pizza:

50 dkg liszt
1 db tojás
1 nagy pohár kefir
Só ízlés szerint (1 kávéskanál)
1 élesztő 4,2 dkg)

Az élesztőt a meglangyosított kefirben elkeverni a liszttel és a többi hozzávalóval összegyúrni, jó lágy tészta legyen, liszttől függően lehet, hogy több kefirt is hozzá kell tenni,  keleszteni.
A lángoshoz:  ha megkelt kinyújtani,olajban kisütni, de előtte meg kell szurkálni mert felfújódik.
A pizzához: 4 vagy 5 gombócot készítünk belőle, majd kerek lappá nyújtjuk, kiolajozott tepsiben megsütjük. Nem kell sokáig sütni hamar kész de ezt is jól meg kell szurkálni.

Ez volt a kedvenc receptem amíg nem voltam tejérzékeny.

Azóta burgonyásan készítem az egyszerűség kedvéért burgonyapüré por felhasználásával, de arra is figyelni kell, hogy van olyan burgonyapüré por ami eleve tejet tartalmaz.

Burgonyás lángos - pizza:

40 dkg liszt
7 dkg burgonyapüré por
1 db tojás
1 élesztő (4,2 dkg)
1 evőkanál étolaj
Só ízlés szerint (1 kávéskanál)
Víz  -  én szénsavas ásványvízzel készítem.

Jó lágy tésztát készíteni belőle. Keleszteni: aztán ugyanúgy lehet használni mint a kefires tésztát, lehet lángos, lehet pizza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése